Замінити Mitsubishi F-2: Японія розробляє винищувач шостого покоління (фото)

Японські фахівці одразу закладають у новий винищувач найперспективніші технології сьогодення, включаючи можливість розміщення бойового лазера чи електромагнітного озброєння.

Компанія Mitsubishi Heavy Industries стала головним підрядником у будівництві японського винищувача наступного покоління. Так, Міністерство оборони Японії оголосило про підписання контракту з цією компанією, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

"Ми будемо продовжувати розробку винищувача наступного покоління разом з Mitsubishi Heavy Industries", – йдеться в заяві оборонного відомства.

Японський винищувач

Як повідомляють місцеві ЗМІ, міністр оборони Японії стверджував, що до кінця цього року країна обере закордонного партнера для співробітництва в галузі авіаційних технологій. Основною з них буде технологія малопомітності.

Сума контракту не повідомляється, однак за даними Reuters ця цифра сягатиме 40 мільярдів доларів.
F-35
Новий винищувач має з 2035 року замінити парк японських F-2, що складається з приблизно 90 літаків. Цей винищувач розроблявся спільно з Lockheed Martin у 1990-х роках.Серійне виробництво винищувача нового покоління Японія планує розпочати у 2031 році, тоді як створення дослідних зразків планується вже у 2024 році.
F-2

Не зважаючи потуги з москви: Шикарна яхта Медведчука "Royal Romance" перейшла під синьо-жовтий прапор. В АРМА пояснили значення прецеденту для України

четвер, 16 травень 2024, 0:18

92-метрова яхта "Royal Romance" набула статусу українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України. . Заарештована яхта "Royal Romance", яка належала проросійському політику Віктору Медведчуку, отримал...

Естонія першою в ЄС погодила використання заморожених активів РФ на відновлення України

середа, 15 травень 2024, 23:01

Парламент Естонії 15 травня проголосував за закон, який дозволить використовувати заморожені російські активи на користь України. Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна. . За його словами, ця ініціатива Естонії на крок наблиз...