Замість "партнера": У новій стратегії НАТО Росію позначать як "безпосередню загрозу"

НАТО готується позначити поведінку Росії як безпосередню загрозу у новій стратегії, яку альянс повинен презентувати у червні. Про це інформує агентство Bloomberg, передають Патріоти України.

Чинну концепцію НАТО затвердили ще у 2010 році, і в ній говориться, що "Євроатлантичний регіон знаходиться в стані миру", а Росія в документі називається "стратегічним партнером". Разом з тим Китай взагалі не згадується.

Погрози Росії вдарити по Фінляндії та Швеції

Раніше країна-агресорка почала відкрито погрожувати Швеції та Фінляндії військовим вторгненням, якщо вони вирішаться на вступ до НАТО.

Напередодні президент Фінляндії провів телефону розмову з Путіним, під час якої особисто повідомив російському диктатору про прагнення країни до НАТО.

А вже сьогодні стало відомо, що Фінляндія офіційно подає заявку на членство в НАТО. За словами фінського лідера, з того дня, як Росія вдерлася в Україну, багато що змінилося. Він ще раз підкреслив: заявка Фінляндії не спрямована проти когось.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...