Замість ПВК "Вагнер": Путін побудував нову систему управління операціями в Африці, - WSJ

Приватну військову компанію "Вагнер" в Африці змінили дві інші - ПВК "Редут", що фінансується Геннадієм Тимченком, і "Конвой", що фінансується Аркадієм Ротенбергом. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Як повідомляє джерело, за схемою, продуманою Кремлем, Юнус-Бек Євкуров, який є заступником міністра оборони Російської Федерації, керує організацією, яка координує дії Росії на африканському континенті.

Діяльність Росії в Африці безпосередньо координуються Андрієм Авер'яновим, високопоставленим офіцером Головного управління розвідки (ГРУ). Західні розвідувальні служби вважають, що Авер'янов керує підрозділом, відповідальним за замахи в Європі.

Раніше операції з підтримки режимів у деяких африканських країнах виконували приватні військові компанії, як-от ПВК "Вагнер", що перебувала під командуванням Дмитра Уткіна й отримувала фінансову підтримку від Євгена Пригожина. Обидва ці керівники пішли з життя в авіакатастрофі у Тверській області в серпні, приблизно за два місяці після того, як вони брали участь у заколоті, що був серйозним випробуванням для влади Володимира Путіна.

Наприкінці серпня і вересні Євкуров відвідав Лівію, Буркіна-Фасо, Малі та Центральноафриканську Республіку. На цих поїздках також були помічені Авер'янов і командир "Редута" Костянтин Мірзаянц. "Конвой" очолює Костянтин Пікалов, який раніше керував військовими операціями "ПВК Вагнера" в Африці.

Залишається загадкою, хто очолить операції ПВК "Вагнер" в Україні та Сирії.Останніми днями з'явилися звіти про те, що ПВК "Вагнер" стала частиною Росгвардії і відновила набір добровольців. Але місяцем раніше Путін зустрівся з колишнім начальником штабу ПВК "Вагнер" Андрієм Трошевим (на прізвисько Сивий) у присутності Євкурова. Згідно з офіційним повідомленням на сайті Кремля, обговорювали "добровольчі підрозділи".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...