Замість застарілих радянських: У Львові розробляють універсальну велику димову шашку (відео)

Львівські фахівці вирішили, що замість розробки двох аналогів різних шашок буде більш доцільним створити одну – універсальну.

Львівські фахівці з приватної компанії "НВПП "Спаринг-Віст Центр" почали розробку універсальної великої димової шашки на потреби сухопутних та морських підрозділів ЗСУ. Про це в ексклюзивному інтерв'ю повідомив генеральний конструктор підприємства, що водить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України" Юрій Сторонський, передають Патріоти України.

"Зараз у нас триває дослідно-конструкторська робота із розробки великої димової шашки плаваючої, яка буде універсальною, як для суходолу, так і для використання в морі", - розповів генеральний конструктор "Спаринг-Віст Центр".

За його словами, в розробці аналогів радянських ВДШ (велика димова шашка) та МДШ (морська димова шашка) дуже зацікавлені як у Генеральному штабі так і в Командуванні військово-морських сил.

"До нас неодноразово звертались і наші моряки (військово-морські сили) і генеральний штаб на предмет, чи можемо ми розробити в доволі короткий термін власне аналог цих великих димових шашок, зокрема для морського використання і ми зайнялись цією тематикою", - відзначив Юрій Сторонський.

Львівські фахівці вирішили, що замість розробки двох аналогів різних шашок буде більш доцільним створити одну – універсальну, яка підійде для обох видів українського війська. "В чому принцип дії – вона підпалюється та скидається з корабля в море, вона у вигляді поплавка лежить у воді і створює таку хорошу щільну димову завісу для захисту кораблів на рейді чи захисту берегової лінії оборони від можливої навали противника", - повідомив представник української компанії.

Наразі, на підприємстві тривають дослідно-конструкторська робота із розробки вітчизняної універсальної великої димової шашки.

Джерело: Defense Express

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...