Замовляв вбивства бізнесменів та труїв свідків: Контррозвідка викрила ФСБшника, що захоплював Крим

У 1999 році в російських ЗМІ була опублікована стаття і поширений аудіозапис за участю Леоніда Михайлюка, який “замовляв” чотирьох бізнесменів.

Контррозвідка СБУ викрила ФСБ-шника, який замовляв вбивства бізнесменів і захоплював Крим. Про це йдеться в розслідуванні журналістів українських ЗМІ, передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, мова піде про російських військових, які беруть участь в бойових діях на стороні “Л/ДНР”. Так, наприклад, у сюжеті розповідається про керівника Управління ФСБ РФ по РК і м. Севастополь генерал-лейтенанта Михайлюк Л. В.

“Леонід Михайлюк народився 8 липня 1963 року. Громадянин РФ, в 1984 році закінчив вище прикордонне військово-політичне училище КДБ СРСР ім. К. Е. Ворошилова, в 2000 році – Академію ФСБ РФ. З 1984 по 1992 рр. проходив військову службу в Далекосхідному прикордонному корпусі, з 1992 по 2001.р. – На Північному Кавказі, у Республіці Адигея, де керував відділом по боротьбі з тероризмом. З 2001 по 2011 рік – служив в Приволзькому федеральному окрузі на посаді заступника начальника Управління ФСБ РФ в Пермському краї (координував лінію контррозвідки та боротьби з корупцією й організованою злочинністю). З березня 2011 року – керівник Управління ФСБ РФ по Вологодської області, з 2016 по 2018 рр. – обіймав посаду начальника УФСБ РФ по Калінінградській області”, – пише видання.

З листопада 2018 року – начальник УФСБ РФ по РК і Севастополь. Нещодавно так звані журналісти телеканалу “Росія 1” зняли сюжет про т. зв. “спецоперацію” співробітників УФСБ РФ по Республіці Крим і м. Севастополь, яка проходила на горі Чатир-Даг АР Крим.

“Сюжет розповідає “ватному обивателю” про “таємну спецоперацію ФСБ”, яка проводилася виключно з благою метою заради особи, яку називають не інакше як “Мудрим вчителем, старшим товаришем і братом”, “чесним, справедливим і правильним”, “мужнім, відважним і цілеспрямованим, який змушує всіх особистим прикладом рухатися тільки вперед”, “самою чудовою людиною”, – наводять контррозвідники слова росіян.

У ролику йдеться саме про Леоніда Михайлюка, якому 8 липня виповнилося 56 років. У 1999 році в російських ЗМІ була опублікована стаття і поширений аудіозапис з участю Михайлюка, який “замовляв” чотирьох бізнесменів і виконавця вбивства. Під час розслідування цієї кримінальної справи, за результатами проведення судово-фонетичної експертизи було підтверджено оригінальність запису. Михайлюку було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Через місяць після звільнення Михайлюк починає ховатися від слідства, його оголошують у всеросійський розшук.

І можливо вся ця історія мала б чесний фінал і Михайлюк був справедливо покараний, якби не вбивство з автоматичної зброї 2001 року головного свідка у цій справі, після чого ФСБшника виправдали, йдеться у розслідуванні журналістів.

Навіть більше, згодом постраждали й інші особи, які брали участь у залученні до кримінальної відповідальності “перевертня в погонах”. Так, 3 липня 2003 року раптово, з невідомих причин від швидкоплинної хвороби (швидке старіння, випадання волосся, сходження з тіла шкіри, відмова внутрішніх органів у функціонуванні) помер відомий російський журналіст Юрій Щекочихін, який в 2001 році в “Новій газеті” публікував матеріали про вбивство свідка по справі Михайлюка (“Останній свідок. Співробітники ФСБ наймають кілери і вбивають їх, отримуючи звання, нові прізвища, ордена”).

Як повідомляють джерела в контррозвідці, після призначення Михайлюка начальником УФСБ РФ по РК м. Севастополь разом з ним з Управління ФСБ РФ по Калінінградській області для подальшого проходження служби на території анексованого півострова прибуло 14 співробітників. Саме вони були героями сюжету і учасниками т. зв. “спецоперації” про вихваляння свого “брата і товариша”.

“Примітно, що окупанти зайняли місця зрадників на півострові, які в 2014 році виступили на захист “русского мира”, а зараз змушені поневірятися по околицях Росії”, – йдеться в сюжеті.
Джерело: ТСН.ua

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...