Замріяне Х*йло: Путін знов заговорив про незаконність розпаду СРСР та "подарунки" від Росії, з якими повтікали республіки

За словами Путіна, під час створення Радянського Союзу було закріплено "помилкову" ленінську тезу про право союзних республік на вихід зі складу єдиної держави. Сталін дотримувався іншої думки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що жодна із союзних республік не мала права виходити з СРСР. Однак це трапилося через розпад компартії, яка, згідно з радянською конституцією, мала повну монополію влади. Своїм баченням історії ХХ століття глава країни-агресора поділився в інтерв'ю для програми "Москва. Кремль. Путін" телеканалу "Росія 1". За словами Путіна, нинішні поправки в російську конституцію нібито повинні не дати повторитися такому сценарію, повідомляють Патріоти України.

"Що стосується вільного виходу з Союзу. В конституції було прописано ексклюзивне монопольне право компартії на владу. І вона була стрижнем всієї державної системи. І там не було ніякого права виходу з компартії представникам національних утворень", – висловився Путін.

"Вона все тримала! Компартія пов'язала свою власну долю, свої групові інтереси з інтересами всіх країн. І коли компартія почала зсередини розсипатися, за нею почала розсипатися і країна. Це абсолютно неприпустимо! Ось це і є міна сповільненої дії, закладена ще в 1922 році при утворенні СРСР. Подібних речей ми повинні уникнути", – додав російський президент.

Путін також зазначив, що засновник СРСР Володимир Ленін ще з 1908-1909 років "носився з ідеєю" щодо права націй на самовизначення. "Потім це трансформувалося в державне будівництво таким чином, що при створенні єдиної держави, СРСР, – ну, по суті йшлося про відновлення історичної Росії в її колишніх кордонах, – новостворювані союзні республіки мали право виходу з неї. До речі, Сталін дотримувався іншої точки зору", – обурився російський лідер.

Джерело: Обозреватель

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...