Замріяні скрепи: Москва сподівається, що її 40-річні важкі винищувачі 4-го покоління впораються з надзвуковими стратегічними бомбардувальниками США в полярних широтах поблизу Норвегії

​У Калінінградській області РФ розпочала навчання з протидії повітряним силам США.

Російський Су-27. Фото: Вікіпедія.Російський Балтійський флот розпочав навчання зі знищення американських стратегічних бомбардувальників B-1B, які тепер розміщені на авіабазі у Норвегії всього у годині польоту від Санкт-Петербурга, Калінінграду та Мурманська, повідомляють Патріоти України.

"Винищувачі Су-27 виконають завдання з перехоплення умовних літаків-порушників кордонів Калінінградської області, а також проведуть ракетні пуски по цілях, які імітують крилаті ракети і стратегічні бомбардувальники умовного противника", - цитують заяву Балтійського флоту російські ЗМІ.

Зазначається, що до навчань залучено 10 винищувачів Су-27, які, судячи з усього належать створеній у 2019 році 132-й змішаній авіаційній дивізії, яка базується у місті Черняховськ, Калінінградській області.

Чи будуть російські льотчики відпрацьовувати повноцінний повітряний бій, враховуючи обов’язкове винищувальне прикриття, зокрема літаками F-35, які також базуються у Норвегії, наразі не повідомляється.

Зазначимо, що на початку лютого військово-повітряні сили США прийняли рішення розмістили чотири стратегічних бомбардувальників B-1B на авіабазі Орланд у Норвегії. Це рішення у РФ вже розцінили, як "чергову ескалацію з боку НАТО".

Зазначимо, що головним озброєнням стратегічних бомбардувальників B-1B є малопомітні крилаті ракети AGM-158 JASSM із дальністю польоту понад 900 км, які, в залежності від версії, призначені для знищення стаціонарних цілей або кораблів противника.

Додамо, що в умовній зоні відповідальності "норвезьких" B-1B є не тільки Балтика, а скоріше Північний морський шлях, який є для РФ стратегічною артерією та забезпечує можливість видобутку ресурсів за Полярним колом, що становить понад 25% російського валового внутрішнього продукту.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька: Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, - Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...