Замирення по-московськи: "Гібриди" Путіна підвищують інтенсивність вогню на Донбасі, у ЗСУ нові втрати, - штаб ООС

Підрозділи російської армії зі складу так званих "Л/ДНР" за минулу добу 32 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, через що один український військовослужбовець загинув, ще двоє ЗСУ поранені, повідомляють Патріоти України з посиланням на .

"4 жовтня, озброєні формування Російської Федерації та її найманці 32 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськіми угодамии мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Крім того, в порушення Мінських угод противник відкрив вогонь з автоматичного гранатомета по ділянці розведення сил і засобів в районі населеного пункту Богданівка", – говориться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник зробив 18 обстрілів позицій Об'єднаних сил:

  • чотири рази поблизу Водяного _ з гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
  • чотири рази неподалік Павлопіля _ з гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
  • двічі поблизу Новогнатівки _ з автоматичних гранатометів;
  • двічі неподалік Новотроїцького _ з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї;
  • неподалік Авдіївки _ з гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
  • поблизу Лебединського – з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї;
  • поблизу Водяного – з ручного протитанкового гранатомета;
  • неподалік Верхньоторецька – з міномета калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
  • поблизу Мар'їнки – з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" обстрілу піддалися наступні населенні пункти: Новолуганське, Луганське, Миронівське, Кримське, Новотошківське, Золоте.

Крім того, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомляють, що з початку року кількість підтверджених жертв серед цивільного населення становить 115 осіб: 16 загиблих і 99 поранених.

"У період з 16 по 29 вересня СММ зафіксувала понад 9650 порушень режиму припинення вогню. У другій половині звітного періоду рівень насильства відповідав показнику, який був зафіксований до вступу у силу заяви про підтвердження відданості припинення вогню (в період з 23 по 29 вересня середньодобовий показник досяг значення 886 порушень режиму припинення вогню)", – сказано в заяві.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...