"Заначка для Юлі": Журналісти розкопали, кому СБУ вручила підозру за незаконне фінансування Юлії Тимошенко (відео)

Мати Анастасії Гребенюк працює у "ПриватБанку", а друг виявився ще одним із "благодійників" ЮВТ.

Підозру за анонімне фінансування партії "Батьківщина" оголосили киянці Анастасії Гребенюк, матір якої працює у "ПриватБанку". Про це повідомляє Bihus.info з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

"Найвірогідніше, що її матір’ю є Катерина Ярова, яка, в свою чергу, керує відділенням "ПриватБанку" у селищі Саврань на Одещині", – зазначають журналісти.

Саврань фігурує в їхньому розслідуванні як одна і лідерів за внесками на рахунок "Батьківщини". На Фейсбук-сторінці підозрюваної Гребенюк є спільні фото з іншими фігурантами розслідування журналістів, зокрема з Владиславом Коречним.

Останній у 2018-му нібито віддав "Батьківщині" понад мільйон гривень, але до цього шукав роботу охоронцем в Києві.

В друзях у Гребенюк є і тітка Коречного – Наталія Зубар, яка попри те, що працює касиркою супермаркету, за документами перерахувала "Батьківщині" майже 1.5 мільйони гривень.

Зубар фігурує в розслідуванні журналістів не лише в якості "внескодавця", але й як бенефіціар ряду приватних компаній, які виводять на одного з фігурантів так званої "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

"Гребенюк підозрюють в порушенні порядку фінансування політичної партії. Нині силовики вирішують питання щодо оголошення підозри і Катерині Яровій", – додають журналісти.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...