"Занадто близька дистанція до ворога": Поранений захисник розповів, як побратими врятували його за допомогою дрона (відео)

На Сватівському напрямку на Луганщині після бою прикордонники за допомогою дрона змогли допомогти евакуюватися пораненому побратиму. Вони вивели його в безпечне місце, де його змогла забрати евакуаційна бригада. Історію порятунку українського прикордонника розповідає пресслужба ДПСУ.

Прикордонник Сергій Купін отримав поранення на Сватівському напрямку. Це був ворожий скид з дрона, внаслідок чого він отримав поранення спини та ноги.

"Коли відпрацював перший дрон, мені удар прийшовся в спину і ногу. Зі мною поруч перебували військовослужбовці, і один із них надав мені допомогу і наклав турнікет", — розповідає Сергій.

Через поранення боєць не міг самостійно пересуватися, а евакуювати його не могли, оскільки ворожі позиції перебували дуже близько. Пораненого Сергія згодом виявила аеророзвідка 68-ї Окремої єгерської бригади ЗСУ.

"Занадто близька дистанція до ворога. З одного боку близько 100 метрів, з іншого— 200 метрів, може 300. Підійти туди безпечно було неможливо. Ми побачили, що якусь ділянку він вже проповз і запропонували йому повзти за дроном, щоб витягнути його на ту дистанцію, де піхота може вийти і зустріти його", — розповідає аеророзвідник єгерської бригади "Луг".

Бійці причепили до дрона гарячий чай і записку зі словами: "Друже, пий і повзи за дроном". "Цей дрон опустився, подивився і полетів. Коли бачу, повернувся, і щось несе. Подумав, ну вже все, зараз "задвухсотять мене". А він скинув воду і записку", — розповів Сергій.

Далі він почав повзти в напрямку, який вказував дрон. "Виходить, що однією батарейкою його підводили до наших позицій. Потім повернулися, поміняли іншу батарейку. Зустріли евакуаційну групу. Її також ж нього підвели, і так вони його вже забрали", — розповідає аеророзвідник 68-ї бригади з позивним "Горинь".

Сергій Купін зізнається, що дуже хотів, щоб його врятували, оскільки сильно змерз і був голодний. Прикордоннику довелося проповзти 700 метрів щоб дістатися до місця, де його змогла забрати евакуаційна бригада. Зараз він вже пройшов курс лікування і перебуває у задовільному стані.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...