Занадто мало, щоб зупинити агресора: Прямі санкції введено лише проти 0.000002% населення Росії

За місяць від вторгнення РФ в Україну лише 2379 громадян Російської Федерації потрапили до світових санкційних списків, що складає 0.000002% населення Росії. Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними, посилаючись на власне дослідження, передають Патріоти України.

"Економічні санкції як інструмент впливу не може вважатися достатнім на тлі війни в Україні, адже вони ніяк не відповідають тисячам смертей українців та зруйнованим містам. Так, санкції введено проти лише 0.000002% населення Росії", - йдеться в повідомленні.

Так, список OFAC (Управління контролю за іноземними активами США) за час війни збільшився на 578 росіян. Переважно, були додані депутати Держдуми, які голосували за визнання “Л/ДНР”. Санкційний перелік ЄС поповнився на 659 росіян. Здебільшого, це олігархи та особи із політичної “верхівки”, які мають значну кількість активів у країнах Європейського Союзу.

До санкційного списку Великобританії додалося 542 громадянина РФ. Це депутати Держдуми й "еліта" російських олігархів та їх оточення. Санкційний список Канади поповнився на 600 громадян РФ й наразі вже на третину складається з росіян — 726 осіб з 2295.

Кожен список санкцій передбачає свої обмеження. Усі санкції є економічним способом впливу на агресора. Фізичним особам під цими санкціями заборонені будь-які банківські транзакції, передача майнових прав, а всі наявні активи, включаючи рухоме та нерухоме майно, — заморожені.

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...