Занадто просте рішення: У Міненерго пояснили, чому відключення блоків ЗАЕС ніяк не знешкодить небезпеку

Міністр енергетики прокоментував заяву Білого дому про те, що для уникнення ядерної катастрофи потрібно відключити енергоблоки Запорізької АЕС, За його словами, це не зменшить рівень загрози. Герман Галущенко наголосив, що поки на території станції перебуває ядерний матеріал, поти існуватиме загроза катастрофи, якщо продовжуватимуться російські провокації на ЗАЕС. Про це міністр енергетики заявив в етері загальнонаціонального телемарафону, повідомляють Патріоти України.

Відключення енергоблоків не зменшить загрози

Міністр енергетики пояснив, що на території Запорізької АЕС, як і будь-якої іншої атомної електростанції, перебуває ядерний матеріал – як в активних зонах, так і в басейнах витримки та сховищах відпрацьованого палива. Тому, як зауважує міністр, варіант щодо контрольованого відключення енергоблоків станції, за який виступають у Вашингтоні, не зменшить рівня загрози, бо власне небезпечними є дії окупантів поблизу ядерного матеріалу.

"Поки там є ядерний матеріал – є відповідна небезпека і мають бути застосовані всі міжнародні інструменти, які розроблені в квітні якраз щодо ядерної безпеки", – наголосив Галущенко.

Джерело: 24 канал

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...