Занепокоєння росіян наростає: Експерт розповів про ситуацію з плацдармами ЗСУ за Дніпром

Російська армія не може нічого вдіяти з українським плацдармом на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Агресор намагається перекидати туди додаткові сили, побоюючись погіршення ситуації, розповів військовий оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Командування російських окупаційних військ так і не може знайти оптимальне рішення проблеми лівого берега, контроль Сил оборони України на якому розширюється. І в той час як загальна увага прикута до Кринок, у яких в режимі нон-стоп горить російська техніка, цікаві і дуже дивні справи мають місце бути трохи західніше", – пише він у своєму Телеграм-каналі.

Проблемними ділянками для росіян Коваленко називає також райони на захід від Олешок і Підлісне. За його словами, агресор перекинув на Дніпровський напрямок додаткові сили з Запорізької ділянки фронту, а також з Криму. Зараз це угруповання налічує:

  • близько 70 тисяч особового складу;
  • близько 380 танків;
  • до 1 тисячі ББМ;
  • 500 одиниць ствольної артилерії;
  • до 100 РСЗВ.

Аналітик акцентує, що росіянам поки вдається нарощувати тут кількість особового складу, але помітного приросту у військовій техніці так і не відбулося.

"З цього можна зробити простий висновок, що занепокоєння в лавах командування групи військ "Дніпро" розростається по все більшій протяжності лівого берега. І воно не дивно, адже практично всі ті ділянки, про які ми говорили вище, мають вкрай обмежену логістику, перерізання якої є для росіян фатальним", – констатує Коваленко.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...