Запахло сіркою і показались роги Х*ла: ЗМІ розкрили імена російських фінансистів італійських правих - причетні й до окупації Криму та Донбасу

Американське видання опублікувало записи переговорів представників ультраправої італійської партії "Ліга" з чиновниками Кремля, під час яких італійці просили про фінансову підтримку.

Сальвіні опинився у складній ситуації? Фото: AFP.

Голоси, зафіксовані на записах переговорів про можливу нафтову угоду для фінансування ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні, належать росіянам Андрію Харченку і Іллі Якуніну. Про це з посиланням на американське видання BuzzFeed повідомляють Патріоти України.

У липня видання опублікувало записи переговорів представників ультраправої італійської партії "Ліга" з чиновниками Кремля, під час яких італійці просили про фінансову підтримку. На зустрічі, яка тривала 1 годину і 15 хвилин, були присутні шість осіб, по три від "Ліги" і російської сторони. Серед італійців був Джанлука Савойні, колишній прессекретар лідера "Ліги" і нинішнього глави МВС Італії Маттео Сальвіні. Імена росіян не розкривалися.

Нині ж спільне розслідування BuzzFeed News, сайту журналістських розслідувань Bellingcat і російського новинного сайту The Insider ідентифікувало два з трьох голосів росіян на запису: Андрій Юрійович Харченко та Ілля Андрійович Якунін. Вони мають зв'язки з гучним ультраправим демагогом Олександром Дугіним і Володимиром Плігіним, політиком з оточення президента Путіна.

Дугін є батьком ідеології, яку в останні роки перейняв Путін і яка бачить відродження Росії, що стоїть як оплот проти ліберального Заходу. Плігін зіграв важливу роль в одному з найбільш ворожих зовнішньополітичних кроків Путіна, працюючи над проєктом закону в парламенті країни, що підтверджує анексію Криму в 2014 році.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Італії почала розслідування після повідомлень у ЗМІ про те, що правляча партія "Ліга " планувала отримати мільйони від секретної угоди з російською нафтою. Сальвіні заперечував, що його партія отримала будь-які гроші з Москви.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...