Запеклі бої тривають: Сили опору в Панджшері заявили про знищення сотень талібів

У Панджшерській долині - останньому регіоні Афганістану, де талібам протистоять опозиційні групи та залишки афганської армії, тривають бойові дії. Про це повідомляє Newsweek, передають Патріоти України.

Тим часом ширяться чутки, що лідери спротиву - засновник Національного фронту спротиву Афганістану Ахмад Масуд та колишній віце-президент Амрулла Салех - втекли до Таджикистану.

Сам Салех спростував ці чутки. Як повідомляє Euronews, Салех сказав, що боротьба важка, але повстанці контролюють регіон. "Ми перебуваємо під атакою талібів та "Аль-Каїди" і терористів, яких підтримують пакистанці. Ми захищаємо свою землю, опір триває", - заявив він.

Своєю чергою представник сил опору Фахім Дашти заявив про ліквідацію щонайменше 600 бойовиків руху "Талібан" в афганській провінції Панджшер за один день.

"Близько 600 терористів "Талібану" були ліквідовані в різних районах Панджшер з ранку. Більше тисячі бойовиків "Талібану" були захоплені в полон або здалися", - написав він у Twitter.

За його словами, таліби зазнають труднощів з поставками з інших провінцій країни.

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...