Заперечував державність України та шпигував для ворога: СБУ затримала посадовця "Укренерго" (фото, відео)

Правоохоронці задокументували підривну діяльність посадовця НЕК «Укренерго», котрий виправдовував збройну агресію РФ, заперечував державність України та «зливав» інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України.

Вказують, що фігурантом виявився один з керівників департаменту безпеки держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України. Слідство встановило, що посадовець при розмовах з колегами та знайомими намагався виправдовувати воєнні злочини росіян, зокрема повітряні атаки на цивільну інфраструктуру нашої держави.

Фігурант також «зливав» інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах під час телефонних дзвінків своїм приятелям. "Одночасно посадовець вихваляв кремлівський режим та ставив під сумнів існування держави Україна. Більше того, він особисто висловлював своє бажання до масового вбивства українців", - вказують в СБУ.

Кіберфахівці Служби безпеки поетапно задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його за місцем проживання у Києві. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою). Зловмисник може отримати до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває слідство для встановлення всіх обставин злочину, зокрема щодо несанкціонованого поширення відомостей, що становлять державну таємницю.

Telegram-канал Оперативний ЗСУ, посилаючись на власні джерела, зазначив, що фігурантом виявився Олег Грибенко, керівника департаменту безпеки НЕК «Укренерго».

"Ми бачимо великий прорив, який було тут зроблено": Окупанти вже за 2 км до Курахового, йдуть запеклі бої, - BILD

середа, 16 жовтень 2024, 16:57

Російські війська підійшли на 2 км до міста Курахове Донецької області. Про це повідомляє військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. У середині вересня Рьопке відвідав прифронтове Курахове, де до війни мешкало близько 18 000 осі...

У КНДР є свій інтерес: Експерт пояснив, чому Кім Чен Ин може дати своїх військових Путіну

середа, 16 жовтень 2024, 16:37

Північна Корея підтримувала Російську Федерацію від початку її відкритої агресії проти України. Пхеньян, судячи з усього, готовий безпосередньо допомагати окупаційній армії у зв'язку з причинами військового й політичного характеру, передають Патріоти У...