Запізно "відморозився": Мороз передумав йти у президенти і пояснив свій запізнілий крок

Цікаво, що напередодні свою кандидатуру з виборів президента на користь Олександра Мороза "зняв" інший соціаліст - Сергій Каплін

Олександр Мороз заявив, що просить більше не вважати його кандидатом у президенти. При цьому не "передав" свої голоса жодному з кандидатів, як це робили інші запізнілі "уклоністи", а пояснив свій крок начебто неминучими фальсифікаціями, котрі мабуть знищать його високий результат, зазначають Патріоти України.

"Політрада партії, що висунула мою кандидатуру на пост президента України, на своєму засіданні проаналізувала хід виборчої кампанії і зробила обґрунтований висновок про підготовку небувалої безцеремонної фальсифікації виборів", - заявляє Мороз.

За його словами, актив партії "вважає недоцільним продовжувати" участь Мороза у кампанії.

"Враховуючи викладене, прошу не вважати з цього часу мене кандидатом на пост Президента України", - написав він.

Водночас прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко розповів у коментарі УП, що, попри цю заяву, ім'я Мороза все одно залишається у бюлетені.

"Кандидат у президенти, офіційно зареєстрований Центральною виборчою комісією кандидатом у президенти України мав право подати заяву про зняття з балотування до 24 години 7 березня 2019 року. ЦВК не пізніше, ніж наступного дня, тобто 8 березня, повинна була прийняти рішення щодо зняття з балотування кандидата, який написав подібну заяву чи таку заяву. Все інше поза межами цього терміну не тягне за собою жодних юридичних наслідків", - пояснив речник ЦВК.

Він додав, що станом на 18 годину 27 березня ЦВК не отримувала жодного документа від Мороза з цього приводу.

Також Хівренко зауважив, що у бюлетені не буде вказано жодної інформації про те, що Мороз відмовився від своєї кандидатури на пост президента.

Згідно з законом "Про вибори президента України", печатку про те, що кандидат вибув можна ставити у наступних випадках:

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...