Запобіжний захід не обиратимуть: Мазура передали на поруки українському консулу в Любліні

На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Ігор Мазур буде жити в генеральному консульстві.

Ігор Мазур. Фото: Фейсбук.

Затриманого у Польщі одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана АТО (позивний «Тополя») Ігоря Мазура передали на поруки українському консулу. Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передають Патріоти України.

«Суд з обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру не відбудеться. Співробітника Секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини передано на поруки Генерального консула України в Любліні», - повідомила вона. Денісова додала, що на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Мазур проживатиме в генеральному консульстві.

Нагадаємо, 9 листопада в Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура (позивний «Тополя»). До Польщі він їхав на запрошення віце-спікера польського сейму Беати Мазурек. Запит Росії щодо екстрадиції Мазура стосується справи, в якій фігурують також український екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та колишні українські в’язні Кремля Микола Карп’юк і Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7 вересня.

Віце-спікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська заявила, що затримання Мазура є виключно технічним виконанням міжнародних угод та зобов'язань. Сьогодні, 10 листопада, Денісова повідомила, що прокуратура внесла на розгляд суду подання про екстрадиційний арешт Мазура. Судове засідання мало відбутися сьогодні, 10 листопада, о 16:00.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...