Запорізьку АЕС повністю зупинили через небезпеку обстрілу армією Росії

Запорізьку АЕС повністю зупинено. Від електромережі було відключено та переведено в холодний стан шостий блок атомної електростанції. Про це повідомили у пресслужбі "Енергоатому". Там зазначили, що через російські обстріли пошкоджені всі лінії зв'язку з енергосистемою України, передають Патріоти України.

"Остання три доби 6-й енергоблок працював у режимі острова, загоюючи лише власні потреби ЗАЕС на критично низькому рівні потужності (від 114 до 140 МВт)", – сказано в повідомленні.

Напередодні ввечері стало можливим відновити від українських енергоносіїв працездатність однієї із вказаних ліній зв’язку електроживлення власних потреб Запорізької АЕС. В результаті було вирішено відключити шостий енергоблок станції та перевести його в найбезпечніший стан – холодну зупинку.

"У разі повторного пошкодження ліній зв‘язку з енергосистемою, ризик чого залишається великим, живлення власних потреб ЗАЕС відбуватиметься від дизель-генераторів, термін роботи яких обмежений технологічним ресурсом і обсягами наявного дизельного пального", – пояснили в пресслужбі.

За словами представників "Енергоатому", зараз вживаються всі можливі заходи, щоб організувати постачання на ЗАЕС додаткових партій дизельного пального.

"Для недопущення аварійної ситуації на станції необхідно припинити російські обстріли ліній зв'язку ЗАЕС з енергосистемою та створити навколо неї демілітаризовану зону. Після цього лінії зв'язку можна буде відремонтувати, забезпечити включення та подальшу безпечну роботу ЗАЕС", – говориться в повідомленні.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...