Запорізький напрямок є перспективним і для нас, і для противника, - нардеп-кіборг Костенко

Роман Костенко, народний депутат України, полковник СБУ, зазначив, що зараз, коли вималювалася лінія на Сході й ми закріпилися по р. Дніпро, Запорізький напрямок буде більш активним. Про це він розповів в етері "Еспресо", повідомляють Патріоти України.

Полковник СБУ дав коментар щодо подальшого розвитку ситуації у Запорізькій області. "Я погоджуюсь з деякими експертами, які говорили, що Запорізький напрямок з військової точки зору є перспективним і для однієї, і для іншої сторони. Наприклад, якщо взяти Схід, то там росіяни намагаються проломити ситуацію з політичної точки зору, бо їм потрібна перемога, аби дати щось на внутрішнього та зовнішнього споживача. А от з військової точки зору, противник більше дивиться у бік Запоріжжя, тому що там є у них деякі успіхи: вони взяли Енергодар та окремі позиції по р. Дніпро, також закріпилися напроти Нікополя та інших населених пунктів. Якщо росіяни будуть наступати вздовж р. Дніпро, то у них будуть завжди закриті фланги. Відповідно, з військової точки зору це значно краще, якщо на перспективу є плани у них там залишатися", - пояснив Костенко.

Роман Костенко підкреслив, що з обох сторін є розуміння перспективності цього напрямку, бо для нас було б правильним працювати у коридорі Бердянськ – Мелітополь, де проходять логістичні артерії російської армії, а якщо їх пошкодити, то війна повернеться в інше русло.

"Коли ми звільняли Харківщину, то на Запоріжжі було відносне затишшя, крім артилерійських дуелей, потім всі перевели увагу на Херсонський напрямок, який був стратегічно важливий, то знову ж таки на Запоріжжі не було активних оперативних рухів. А зараз, коли вималювалася лінія на Сході й ми закріпилися по р. Дніпро, то тепер Запорізький напрямок буде більш активним", - зауважив полковник СБУ.

Джерело: Еспресо.ТV

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...