"Заповідника "Асканія-Нова" більше не існує": В ефірі "Суспільного" спростували заяву голови Херсонської ОВА

Директор заповідника "Асканія-Нова" Віктор Шаповал в коментарі "Суспільному" сказав, що переконаний, що фраза голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна про заповідник вирвана із контексту. За його словами, факти вивезення тварин дійсно мають місце, але про повне знищення заповідника на сьогодні не йдеться, передають Патріоти України.

"Це процес, що відбувається, але не доконаний факт. На сьогодні вивезено у РФ і на тимчасово окуповану територію Криму 20 тварин. Частина тварин загинули через недогляд, відсутність кваліфікованого наукового супроводу і ветеринарного обслуговування. Значна частина заповідного степу - понад 2000 га, вигоріла внаслідок пожеж різної природи", - розповів він.

Шаповал сказав, що ці факти фіксуються спеціальною комісією при Херсонській ОВА, Держекоінспекцією. Вже відкрита низка кримінальних проваджень. "Факти значних збитків, завданих збройною агресією Росії й окупацією, мають місце. Факт знищення заповідника - ні", - додав директор.

Кинуть на фронт: У Москві після рейду десятки мігрантів отримали повістки

понеділок, 19 серпень 2024, 16:30

Після масштабного рейду у Москві десяткам мігрантів вручили повістки до військкоматів. Про це пише видання "Медуза", передають Патріоти України. Зазначається, що військові слідчі провели у Москві рейд, за результатами якого десяткам мігрантів, які отри...

Військовозобов'язані в Україні зможуть отримати відстрочку за новими підставами: Ось що планує Рада

понеділок, 19 серпень 2024, 16:26

Комітет національної безпеки, оборони та розвідки провів чергове засідання, на якому обговорювали питання розширення переліку підстав для відстрочки від мобілізації. На засіданні розглянули проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про мобіліз...