Запросив особисто Зеленський: Папа Римський на саміті миру може зустрітися з давнім суперником

Президент України Володимир Зеленський особисто запросив на Саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії, Вселенського патріарха Варфоломія. Про це він повідомив під час традиційного вечірнього звернення в п’ятницю, 10 травня, передають Патріоти України.

Окрім того, він передав особисте запрошення на цей представницький форум президенту Аргентини та прем’єр-міністру Ісландії. “Я вдячний кожному за прагнення відновити повну дієвість міжнародного права. Не менш активно будемо діяти й надалі – усі континенти, усі погляди країн мають бути представлені на Саміті миру”, - наголосив він.

Минулого тижня стало відомо, що президентка Швейцарської конфедерації Віола Амгерд запросила Папу Римського Франциска на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці.

Таким чином глави католицької та православної церков, які від часів розколу єдиної християнської церкви перебували у стані суперництва, отримають ще одну нагоду для зустрічі та порозуміння.

"Нам гостро не вистачає...": Експерт пояснив, чи зможуть F-16 захистити Україну від КАБів

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:44

Західні винищувачі F-16 самі по собі не зможуть захистити Україну від КАБів, оскільки тут потрібен комплексний підхід. Очевидно, що ефективне використання цих літаків можливе на обмежених військових ділянках. Про це розповів професор кафедри Національн...