Німеччина офіційно відповіла на запит Москви про пришвидшений запуск "Північного потоку-2"

Влада Німеччини категорично відкинула можливість запуску в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2" без проведення сертифікації, передають Патріоти України.

Представник Федерального міністерства економіки та енергетики ФРН Ніна-Марі Гюттлер у ході прес-конференції у понеділок відкинула можливість початку роботи російського проекту за прискореною процедурою. "В даний час ми не знаходимося в ситуації, коли процес сертифікації завершено. І доти, поки це так, "Північний потік – 2" не може бути прийнятий в експлуатацію", – заявила чиновник.

Таким чином, влада Німеччини офіційно відкинула повідомлення, що з'явилося наприкінці листопада у німецькій пресі. За даними журналістів, "СП – 2" нібито можуть ввести в експлуатацію без отримання сертифікату. Більше того, за даними Гюттлер, у разі спроби запустити роботу газопроводу без сертифікації оператор отримає штрафні санкції в розмірі близько €1 млн.

Російська влада наполягає на якнайшвидшій процедурі запуску газопроводу, в будівництво якого було вкладено близько 10 мільярдів євро. На думку експертів, Росія штучно створила дефіцит у Європі на ринку газу восени цього року, провокуючи владу ФРН до якнайшвидшого запуску російського проекту. Рішення Росії різко скоротити постачання природного газу до Європи до настання зими призвело до різкого зростання цін, викликавши найсерйознішу енергетичну кризу за останні десятиліття. Європа ніколи раніше не стикалася з такими високими цінами на газ. Базові оптові ціни на газ у Європі цього року зросли більш ніж на 542 відсотки, досягнувши у жовтні 2000 доларів за тисячу кубометрів.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...