Запускали з акваторії Чорного моря: Голова ОВА розповів деталі ракетного удару по Львівщині, постраждали 5 людей

У середу, 1 червня, окупанти держави-терористки Росії завдали ракетних ударів по Львівській області. У період від 22:45 до 22:55 росіяни обстріляли залізничну інфраструктуру в Стрийському та Самбірському районах. Влучили чотири ворожі крилаті ракети. Їх запускали з акваторії Чорного моря. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, передають Патріоти України.

За його словами, внаслідок атаки армії РФ п’ять людей отримали поранення: троє в Стрийському районі, а двоє у Самбірському. "Чотири людини у стані середньої важкості. Вони у лікарнях області. Одна – має легкі поранення, її не госпіталізовували. Загиблих, на щастя, нема", - повідомив очільник області.

Крмі того, об‘єкти залізниці суттєво пошкоджені, а тому багато поїздів затримуються. Козиький закликав мешканців Львівщини слідкувати за джерелами отримання інформації. "Вчора один телеграм-канал поширив фейк про цей ракетний удар. Багато телеграм-каналів, медіа і людей перепостили собі цей фейк, а потім першоджерело відредагувало інформацію", - додав він.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...