Запустили балістичні ракети: КНДР обстріляла Японію

Одна з ракет впала в Японське море в межах ексклюзивної економічної зони Японії в районі префектури Сімане.

КНДР в середу, 2 жовтня, здійснила запуск двох балістичних ракет у бік Японського моря, одна з яких впала в межах ексклюзивної економічної зони Японії. Про це заявив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Есіхіде Суга, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

"Північна Корея сьогодні вранці здійснила запуск двох балістичних ракет. Одна з них впала в Японське море в межах нашої ексклюзивної економічної зони в районі префектури Сімане. На даний момент жодних повідомлень про збитки риболовецьким судам не надходило. Ми продовжуємо збирати інформацію", - сказав він.

У зв'язку з цим Японія скликає засідання національної Ради безпеки за участю прем'єр-міністра Сіндзо Абе, а також глав МЗС і Міноборони. "Ми збираємо засідання Радбезу з метою обговорити ситуацію навколо ракетних запусків у Північній Кореї та виробити подальші заходи. Прем'єр-міністр Абе розпорядився зібрати всю наявну інформацію, забезпечити безпеку морських і повітряних суден", - сказав Суга.

За даними Міноборони Японії, КНДР запустила одну ракету, яка досягла висоти 900 км і могла розділитися на дві частини. За даними Комітету начальників штабів Республіки Корея, запуски були зроблені з району порту Вонсан на східному узбережжі країни.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...