Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заявило в четвер, 28 березня, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Onet.

Співробітники ABW у середу провели обшуки у Варшаві та містечку Тихи на тлі розслідування шпигунської діяльності на користь Росії проти держав та органів Європейського Союзу. Речник міністра-координатора спецслужб Яцек Добжинський повідомив, що в підсумку було вилучено 48 500 євро та 36 тисяч доларів США.

"У результаті було задокументовано діяльність, спрямовану на організацію проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС. Метою була реалізація зовнішньополітичних цілей Кремля, зокрема послаблення позицій Республіки Польща на міжнародній арені, дискредитація України та іміджу органів ЄС", – ідеться в повідомленні ABW.

З цією метою було запущено міжнародний веб-сайт Голос Європи, на якому публікували статті, заяви, коментарі або інтерв'ю з упередженим, проросійським підтекстом.

ABW також повідомила, що ці дії "також є результатом розслідування, завершеного 19 січня 2024 року обвинувальним актом, в ході якого були зібрані докази проти громадянина Польщі, підозрюваного у шпигунстві на користь російських спецслужб".

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...

Так і не запрацював? Чи буде продовжено американський ленд-ліз для України: У МЗС дали відповідь

субота, 27 квітень 2024, 10:30

Майже два роки тому президент США Джо Байден підписав акт про ленд-ліз для України, який передбачав передачу американської зброї через механізми оренди або позики, передають Патріоти України. Однак його так і не було застосовано, термін дії документа ...