Записали у реєстр як Бориса Чуприну: У Чернігові прем'єр-міністра Великої Британії посвятили в козаки (фото)

У Чернігові прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона посвятили в козаки за його підтримку України під час війни. Політика, якого вважають добрим другом України, внесли до козацького реєстру під іменем Борис Чуприна. Це рішення ухвалила чернігівська козацька громада Катерининської церкви, повідомляють Патріоти України.

"Це наша шана та подяка цій видатній людині за те, що вона підтримувала Україну. Зверніть увагу, він в Інстаграмі підписується як Джонсонюк – це британське прізвище на український манер.

Тож це не наша ідея, а він сам нам підказав, що треба робити", – каже заступник гендиректора Чернігівського обласного історичного музею імені Тарновського Андрій Лісовий.

За словами Лісового, козацьке ім’я Джонсону придумали, надихнувшись його відомою зачіскою. "У нього на голові зачіска вільна, підкреслює його характер, підкреслює його волю… То саме цю рису ми і хотіли підкреслити для того, аби в майбутньому, сказавши Борис Чуприна, всі знали за кого йдеться", – пояснив гендиректор музею.

На честь події київські майстри Дар’я Добрякова та Юрій Кутилов намалювали Джонсона в образі козака Мамая з відомого зображення. Цю картину залишать у музеї Тарновського, а її другий екземпляр відправлять у Лондон разом з грамотою, яка посвідчує, що британський прем’єр став козаком.

Борис Джонсон – не єдиний іноземець, якого прийняли до козацького товариства. У 1788 році в козаки посвятили "батька" військово-морського флоту США – Джона Пола Джонса, який став Павлом.


Джерело: UA:Суспільне

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...