"Запитайте у Вови з Києва": Трампгейт. Трамп назвав звинувачення Конгресу безглуздими, посилаючись на Зеленського

Очевидно, що Дональд Трамп хоче перетворити судовий розгляд на шоу.
Дональд Трамп. Фото: Рейтерс.

Американський президент Дональд Трамп назвав звинувачення Конгресу безглуздими, посилаючись на слова президента Володимира Зеленського про відсутність тиску на Україну. Про це він написав у Twitter, передають Патріоти України.

«Надлер (голова комітету Конгресу з питань судової влади, – ред.) тільки-но сказав, що я «змушував Україну втручатися в наші вибори 2020 року». Безглуздо, і він знає, що це неправда», – написав Трамп.

Він підкріпив свої слова заявою Зеленського та міністра закордонних справ Вадима Пристайка, які заперечували тиск на Україну. Крім того, Трамп розкритикував главу комітету з питань розвідки Адама Шиффа, звинувативши його в корупції.

«Хитрий Шифф, абсолютно корумпований політик, зробив жахливу і шахрайську заяву, зачитав її Конгресу і сказав, що ці слова походять від мене. Його впіймали, він був дуже збентежений, але йому зійшло з рук це шахрайство. Врешті-решт, йому доведеться відповісти за це!» – написав Трамп.

За даними Сенатора Корніна, суд над Трампом може відбутися 6 січня 2020 року. CNN повідомляє, що в команді Трампа і в республіканській більшості Сенату по-різному бачать стратегію захисту від імпічменту.

Так, за словами заступника прессекретаря Білого дому Хогана Гідлі, «абсолютно очевидно, що президент хоче суду». Зазначається, що Трамп хоче перетворити судовий розгляд на шоу.

«Він у приватному порядку дав зрозуміти радникам, що замість того, щоб якомога швидше закінчити судовий розгляд, він сподівається на драматичну подію», – повідомляє видання.

Водночас, лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл хоче швидше завершити процедуру імпічменту.

«Він ясно дав зрозуміти, що сподівається закінчити судовий розгляд, як тільки зможе, щоб спробувати «зняти» імпічмент», – пише CNN.

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...