"Заради чого? Навіщо?": Путін зробив цинічну заяву про війну в Україні і звинуватив ЗСУ в обстрілах житлових кварталів (відео)

Президент РФ Володимир Путін зробив чергову цинічну заяву про війну, розв'язану Росією проти України. Він звинуватив Збройні сили України у умисних обстрілах житлових кварталів та гуманітарних об'єктів, передають Патріоти України.

Президент держави-агресора, армія якого в ніч на 13 червня вдарила по житловій багатоповерхівці у Кривому Розі, заявив, що у подібному терорі "військового сенсу немає жодного – він нульовий". Відео з Путіним, що намагається приписати українському війську тактику російських окупантів, з'явилося в мережі.

Під час "неформального спілкування" у Кремлі з лауреатами російських державних премій Путін звинуватив ЗСУ в обстрілах житлових кварталів.

"Ніяк не можу зрозуміти, навіщо противник б'є по житлових кварталах. Заради чого? Навіщо? У чому сенс? [Б'ють] явно по гуманітарних об'єктах. Який сенс у цьому? Військового сенсу немає жодного — він нульовий", — заявив російський диктатор.

Як пишуть російські ЗМІ, Путін зробив цю заяву після повідомлення про те, що українські військові нібито завдали удару по травматологічному центру в тимчасово окупованому Донецьку, снаряд нібито влетів до операційної.

Тим часом, за даними Управління верховного комісара ООН з прав людини, озвучених у травні 2023 року, внаслідок російської агресії проти України загинуло щонайменше 8 791 мирних жителів в Україні, а 14 815 осіб отримали поранення. Серед загиблих 519 дітей, 3977 чоловіків, 2367 жінок. Стать 1928 загиблих цивільних встановити не вдалося.

Це лише підтверджені випадки загибелі та поранень українців. В ООН визнають, що реальні цифри смертей серед цивільного населення можуть бути в рази вищими.

Не згадав Путін і про те, що з вересня минулого року Росія регулярно влаштовує масовані атаки ракетами та іранськими дронами-камікадзе по житлових кварталах в українських містах та селах, також цілями для окупаційних військ стали об'єкти енергетичної структури.

Чи бути депортації: Польський посол пояснив, чого очікувати українцям призовного віку

неділя, 12 травень 2024, 7:49

Українських чоловіків призовного віку силою з Польщі не повертатимуть, однак Варшава ще не вирішила, що з ними робити. Про це розповів посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи в інтерв’ю «Укрінформу». «Досить важко уявити, що польська влада повертатиме чоло...

"Я б казала про комбінацію причин": Деканоїдзе пояснила, як Грузія дожилася до загрози проросійського реваншу

неділя, 12 травень 2024, 7:23

Помилки Заходу після 2008 року та анексії Криму, помилки грузинської опозиції, корупція та клептократія, які розквітли при експрем’єрові Грузії та засновнику правлячої партії країни «Грузинська мрія» Іванішвілі, призвели до того, що Грузія розвертаєтьс...