Заради "державних інтересів": Росіянам заборонять купувати іноземні товари і обмежать іноземний туризм

Росіянам заборонять купувати імпортних товарів на тисячі найменувань і обмежать іноземний туризм - нова програма «захисту державних інтересів» в РФ торкнеться всіх громадян. Уряд Росії активізує програму заміщення імпорту. Про це повідомив в інтерв'ю перший віце-прем'єр Андрій Білоусов, передають Патріоти України.

За його словами, мова йде про постачання на трильйон рублів на рік, котрі відносяться до «критичного імпорту», який «поки важко» замінити. Під час пандемії була виявлена залежність Росії від імпорту в деяких галузях економіки, констатував Білоусов. «У нас було кілька хвиль імпортозаміщення, проте не до кінця залежність [усунена]. Зараз якраз знову активізується програма імпортозаміщення, щоб знизити залежність», - сказав він.

Раніше прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін доручив Мінпромторгу разом з Мінфіном і Мінекономрозвитку опрацювати з Держдумою пропозиції про додаткові заходи державної підтримки імпортозаміщення і в установленому порядку подати їх в уряд РФ. На виконання цього завдання відведено термін до 15 липня 2021 року.
За даними «Коммерсанта», в минулому році влада ухвалила рішення скористатися обставинами пандемії, щоб розвивати в країні виробництво одягу та внутрішній туризм після того, як імпорт товарів легкої промисловості обвалився, а кордони виявилися закриті через карантинні заходи.

У доковідному 2019 році Росія імпортувала товари легпрому на 11 млрд доларів, ще близько 30 млрд доларів громадяни витратили на виїзний туризм. Ці «задоволення» фінансуються припливом валюти, який на 80% забезпечений експортом сировини і який в 2020 році впав на третину після аварії нафтових і газових цін. Імпортний одяг стає не по кишені російським споживачам, доходи яких падають сім років поспіль і за час, що минув з анексії Криму, стиснулися до рівнів 2010 року.

Що стосується поїздок за кордон, то це наслідок «пропаганди», під яку громадяни РФ потрапили в 1990-х, вважають в уряді. «Чомусь 20 років тому ваші мами і тата піддалися на пропаганду і почали їздити за кордон, сформувалися стійкі звички», - заявив минулого тижня віце-прем'єр Дмитро Чернишенко.
«Щороку наші туристи вивозять за кордон тільки за туристичними путівками $ 35 млрд доларів», - поскаржився він, додавши, що «головний біль» і завдання влади - зробити так, щоб туристам було цікавіше подорожувати по Росії і «залишати ці гроші тут».
Кардинально вирішити проблему могло б повернення радянської заборони на виїзд за кордон. З такою пропозицією до глави уряду Михайла Мішустіна 12 травня звернувся депутат Держдуми від ЛДПР Гаврило Парахин.
Джерело: РБК.ру

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...