Заради "інформаційної безпеки": У Молдові заборонили показ російських новин і пропагандистських шоу

У Молдові заборонили трансляцію низки пропагандистських програм російських телеканалів. Відповідний закон в остаточному читанні 2 червня ухвалили більшістю голосів депутати парламенту країни, передають Патріоти України.

Зокрема, закон "Про інформаційну безпеку" підтримали депутати правлячої партії "Дія та солідарність" (PAS), повідомляють ЗМІ. Документ забороняє трансляцію прокремлівських новинних та аналітичних програм, а також військових фільмів виробництва РФ.

Відповідно до норм закону, заборона запроваджується на програми з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Крім того, 50% трансльованої іноземної продукції телеканалу має випадати на країни Євросоюзу, США та учасниць Європейської конвенції.

Усе це означає, що на телеканалах Молдови, які ретранслюють російські програми, залишаться лише фільми, серіали, музика та розважальні шоу. Така заборона вже вводилася 2017 року, але була скасована наприкінці 2020 року.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну заборону знову було запроваджено рішенням Комісії з надзвичайного стану на період дії НП. Наразі це ухвалено на рівні закону.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...