Заради "інформаційної безпеки": У Молдові заборонили показ російських новин і пропагандистських шоу

У Молдові заборонили трансляцію низки пропагандистських програм російських телеканалів. Відповідний закон в остаточному читанні 2 червня ухвалили більшістю голосів депутати парламенту країни, передають Патріоти України.

Зокрема, закон "Про інформаційну безпеку" підтримали депутати правлячої партії "Дія та солідарність" (PAS), повідомляють ЗМІ. Документ забороняє трансляцію прокремлівських новинних та аналітичних програм, а також військових фільмів виробництва РФ.

Відповідно до норм закону, заборона запроваджується на програми з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Крім того, 50% трансльованої іноземної продукції телеканалу має випадати на країни Євросоюзу, США та учасниць Європейської конвенції.

Усе це означає, що на телеканалах Молдови, які ретранслюють російські програми, залишаться лише фільми, серіали, музика та розважальні шоу. Така заборона вже вводилася 2017 року, але була скасована наприкінці 2020 року.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну заборону знову було запроваджено рішенням Комісії з надзвичайного стану на період дії НП. Наразі це ухвалено на рівні закону.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...