Заради реінтеграції: ОП розшифрував заяву Зеленського про вільну економічну зону на Донбасі

Заява з'явилася на сайті президента у четвер.

Офіс президента заявляє, що створення на Донбасі вільної економічної зони суттєво вплине на темпи реінтеграції окупованих територій. Заява з'явилася на сайті президента у четвер. У тексті згадали про опитування, яке анонсував президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

"Прийшовши на дільницю для голосування на місцевих виборах, українці зможуть самостійно відповісти на питання про створення в Донецькій і Луганській областях вільної економічної зони. Це вкрай важливе питання, яке зможе забезпечити країні можливість укорінення справді ефективної реінтеграційної моделі. Мова про концепцію регіональної економіки, яка "зшиває" регіон, робить його привабливим для бізнесу, системно відновлює інфраструктуру", - йдеться на сайті президента.

"Спочатку все відбуватиметься на підконтрольній Українській державі території. Ці райони наразі переживають значний негативний вплив від війни, що розгорнулася поруч. Регіон стає дедалі більш депресивним, що змушує людей залишати його та свої домівки. Тому й потрібно створювати нову мотивацію для населення, нові робочі місця, нові перспективні бізнеси та впроваджувати спеціальні інструменти для залучення на Донбас інвесторів і зацікавлення людей і бізнесів залишатися працювати саме на цій території", - пояснили в ОП.

"Усвідомлюємо, що ворожий пропагандистський вплив на частину нашого народу, яка залишається в умовах тимчасової окупації та живе неподалік лінії розмежування, все ще є. Крім того, поки не проведена повна деокупація, яку ми ставимо за ключову мету на переговорах щодо Донбасу в усіх форматах, зберігається ризик ескалації. Відповідно, залучення на Донбас провідних компаній, підживлення економічного розвитку за рахунок масштабних партнерських програм можуть стати також інструментом демонтажу будь-якого негативного впливу окупаційної сили. І додатковим аргументом для світових держав допомагати Україні, захищаючи роботу своїх компаній на Донбасі.

Спеціальний щонайлояльніший підхід до оподаткування, принципово найкомфортніші умови державного нагляду за бізнес-діяльністю – це може суттєво допомогти українському Донбасу. Спочатку вільному, а потім і звільненому", - йдеться у тексті. ОП заявив, що вільна економічна зона передбачає пільгові митні, валютно-фінансові, податкові та інші умови.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...