Заради створення відчуття безпеки: У Фінляндії запропонували створити базу НАТО на кордоні з Росією

В Фінляндії запропонували спорудити базу НАТО в місті Лаппеенранта, провінція Південна Карелія. Воно знаходиться за півгодини їзди від кордону з Росією, передають Патріоти України.

Як передає місцевий портал Yle, мер Лаппеенранти Кіммо Ярва висловив сподівання, що після вступу держави до Альянсу в місті можна буде розмістити базу НАТО. Ця ідея виникла, коли пожвавилися розмови про приєднання Фінляндії до військово-політичного блоку.

Питання розміщення контингенту Альянсу в Лаппеенранті не обговорювалося Силами оборони країни. Політичні дискусії щодо спорудження бази теж не велися, але Ярва сподівається, що після вступу Фінляндії в НАТО почнуться активні інвестиції в захист Південної Карелії.

"Я думав, зокрема, про аеропорт. Це, безумовно, буде доступно, якщо збройні сили побажають цього. А що стосується розташування школи Сухопутних військ і Сил оборони — чи будуть якісь зміни, я не можу сказати, оскільки я не фахівець", — заявив Ярва.

За словами мера Лаппеенранти, прогрес у процесі вступу Фінляндії в НАТО дає надію всій Південній Карелії. Це створює відчуття безпеки і підвищує довіру до регіону серед бізнесу.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...