Заради викупу у $500 тисяч: У Києві хотіли викрасти помічницю нардепа (фото, відео)

У Києві затримали двох осіб, які хотіли викрасти помічницю народного депутат України, аби вимагати викуп у розмірі $500 тисяч, передають Патріоти України.

У листопаді правоохоронці отримали інформацію про діяльність злочинної групи, яка на території міста готувала викрадення людини.

Вже 4 грудня у Києві було затримано двох осіб. Під час огляду у них вилучили молоток, ніж, два шприци з наркотичною речовиною і бойову гранату. Затримані – двоє раніше судимих жителів різних областей України віком 31 та 47 років.

Вони ретельно готувалися до злочину: вивчили територію поблизу місця роботи жінки, її графік і навіть підготували місце для подальшого утримання після викрадення.

Слідчі Головного слідчого управління розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 189 (Замах на вимагання) Кримінального кодексу України.

Зловмисників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішуватиметься питання щодо оголошення підозри. Їм загрожує від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...