"Зараз бачимо прагнення росіян...": Згурець проаналізував ранкову атаку РФ 26 серпня

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що цілями противника частково залишаються військові об'єкти, зокрема летовища поблизу столиці, і знову ж таки енергетичні об'єкти нашої країни. Про це він розповів у етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Ми очікували, що буде ця атака. Експерти припускали. Командування Повітряних сил знало, що росіяни спробують і здійснять цю атаку після тривалої паузи з огляду на накопичення певної кількості крилатих ракет. Поки що ми можемо загалом оцінювати те, що нагадує попередні комплексні потужні атаки РФ, де використовуються різні засоби нападу, починаючи від "шахедів", потім використання стратегічних бомбардувальників Ту-95, які є носіями ракет Х-22, та Ту-22М3 з ракетами Х-101", - прокоментував Сергій Згурець.

За його словами, ракети Х-22 виглядають найбільш небезпечними, адже їхні показники збиття є не меншими у порівнянні з іншими типами ракет.

"І власне – балістика. Зараз бачимо прагнення росіян здійснити удар з використанням усього накопиченого арсеналу. Це черговий виклик для нашої ППО, яка, звісно, до цього готувалася. Атака ще триває. Додам, що ці російські бомбардувальники Ту-95, які злітали з Енгельса, то до них трохи не встигли наші дрони, аби завдати удар, бо в ніч на 26 серпня наші дрони атакували летовища противника. Робота по російських летовищах – важливий компонент стримування атак ворога з використання стратегічних носіїв. Сподіваємося, що наша ППО відпрацює максимально ефективно", - зазначив військовий експерт

На його думку, цілями противника частково залишаються військові об'єкти, зокрема летовища поблизу столиці, і знову ж таки енергетичні об'єкти.

"Бачимо, що ракети Х-101 противником насамперед використовуються у світлий період доби, коли системи наведення цих ракет дозволяють проходити по складних маршрутах, по ущелинах гір, над річками. І це впливає на тактику використання ракет Х-101. Зараз бачимо атаку, де використовується значна кількість Х-101 по різних напрямках. Поки що підсумкових даних немає, думаю, через певний час ми їх, звісно, отримаємо. Під час цієї атаки ракети заходять в області, до яких раніше не заходили, це з одного боку - масштабування зусиль ворога, спроба довести, що він може досягати будь-якої ділянки території України. Теоретично ракета Х-101 має дальність понад 2,5 тис. км. Зараз агресор цим користається, питання, як ефективно буде працювати наша ППО, де ця загроза існує", - зауважив аналітик.

Згурець додав, що ракети Х-101 збиваються і мобільним групами, і винищувальною авіацією, і засобами ППО, і навіть ПЗРК - всі ці складові будуть використовуватися, аби знищити ці ракети.

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...

“Є загальна тенденція": Еекспертка розповіла, як на настрої в РФ вплинула Курська операція

вівторок, 27 серпень 2024, 0:17

Росіяни втомилися від війни, але на вулиці ніхто не піде. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла російська політична аналітикиня Ольга Курносова, передають Патріоти України. “Є загальна тенденція до втоми від війни, звичайно ж. І Курська опер...