Зараз головне завдання - не контратакувати, а зупинити ворога, - секретар Комітету із нацбезпеки

Це все важке озброєння, яке нам погодили у США та інші країни – все це нам потрібно "на вчора", зараз вдається утримувати ворога лише за рахунок самопожертви наших військовослужбовців. Про це розповів народний депутат та секретар комітету і нацбезпеки Роман Костенко, передають Патріоти України.

Він також додав, що нам потрібна спеціальна зброя, для того, аби точно та вдало атакувати ворожі тили. "Наші партнери говорять, що у нас не було потрібних ракет. Але це не так, у нас були такі українські зразки, наприклад – РСЗВ "Смерч" із спеціальними ракетами "Вільха-М". Дальність таких ракет до 100 кілометрів, вони керовані, не такі, як у ворога", – пояснює Костенко.

"Але нашим основним завданням не є зараз контрнаступ, спершу треба зупинити ворога. Це потрібно для того, аби створити комфортні умови для подальшого наступу", – пояснює Роман Костенко.

Народний депутат пояснює, що ситуація на сході вкрай складна, так, наші захисники зараз локально стримують наступ ворога, але нам потрібна ця зброя від союзників, аби ми могли прогнозувати, що буде далі.

Україна отримує від іноземних партнерів чимало сучасної і потужної зброї, за допомогою якої наші воїни ще ефективніше чинять опір ворогу та відвойовують свої території. Чудовим прикладом таких помічників є ракети Harpoon. Ця зброя захищатиме Україну та уражатиме морську компоненту ворога.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...