"Зараз якраз чергове загострення, і Росія демонструє здатність напасти на Україну": Бутусов "заскочив" Венедіктову запитанням про зрив спецоперації щодо "вагнерівців"

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що не може розголошувати деталі розслідування справи про зрив спецоперації із затримання російських найманців ПВК "Вагнера". Про це заявила Венедіктова у відповідь на запитання головного редактора "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова в ефірі програми "Право на владу", передають Патріоти України.

"Зараз якраз чергове загострення, і Росія демонструє здатність напасти на Україну. У нас в серпні минулого року був великий скандал, коли була зірвана спецоперація головного управління розвідки із захоплення 28 російських терористів. У цій загрозливій ситуації ми розуміємо, на скільки б це був важливий козир для України - відразу 28 російських терористів були у нас в руках. Ця операція проводилася з нашими союзниками - спецслужбами США.

Відомо про це стало в серпні минулого року. Минуло 8 місяців. Ви зараз сказали, що порушено адміністративну справу за позовом нардепа Веніславського. На скільки я знаю, ваш заступник Максим Якубовський курує цю справу і провів допити у цій справі великої кількості посадових осіб. Тому у мене питання, скажіть, будь ласка, чи вдалося правоохоронним органам за 8 місяців з'ясувати - була спецоперація чи ні? Чи була вона зірвана?", - запитав Бутусов.

Також журналіст поставив ще одне запитання: "29 вересня мене запросили у справі про розголошення держаної таємниці щодо цієї спецоперації в ДБР. Я прибув в ДБР відразу, повідомив всю відому мені інформацію і минуло 8 місяців і я хочу отримати відповідь: я розголошував державну таємницю, таємниця була? Була спецоперація, був провал?"

Генпрокурор заявила, що справа "вагнерівців" резонансна. "Я знаю що ви людина, яка вміє правильно ставити питання, і я розумію, яку відповідь ви очікуєте і що ви з цією відповіддю потім будете робити", - сказала Венедіктова.

"Щоб сказати, до чого дійшло слідство, про це скаже слідство. ... Я не є процесуальним керівником у цій справі, я не можу розголошувати. Почекаймо, коли відповідь нам дадуть слідчі прокурори у справі", - заявила генпрокурор.

Відповідаючи на друге запитання Венедіктова сказала: "Я не готова відповісти. У понеділок заслухаю цю справу, в понеділок обов'язково з вами зв'яжемося і вам повідомлять, що там у нас реально відбувається".

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...