Зараз мета Кремля - Білорусь, а не Україна. Вона потрібна Путіну повністю, - військовий експерт

У Кремля немає підстав для повномасштабного наступу на Україну восени поточного року.

Масштабні військові навчання "Кавказ-2020", що проводяться Росією, не становлять загрози для України з точки зору можливого наступу, але Кремль може розпочати війну на іншому напрямку. Таку думку в коментарі висловив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

"Поки що немає підстав вважати, що зараз раптом восени розпочнеться якийсь конфлікт з Україною", – заявив він. На думку експерта, загроза повномасштабного наступу Росії на Україну може виникнути в разі, якщо почнеться "серйозна дестабілізація або ще щось в цьому дусі".

Разом з тим Фельгенгауер підкреслив, що зараз найбільш актуальною темою для Кремля є не Україна, а Білорусь. "Якщо щось таке станеться в Білорусі, це буде casus belli (привід до війни, – Ред.). У Білорусі може впасти режим Лукашенка, і це буде сигналом", – сказав експерт.

У цьому контексті він зауважив, що у п'ятого президента Білорусі Олександра Лукашенка немає суттєвого силового резерву, і Кремль почав готуватися до негативного для нього сценарію. "Тепер там на постійній основі під виглядом навчань буде російський контингент".

За його оцінками, керівництво РФ може спробувати повторити в Білорусі український сценарій 2013-2014 років, включаючи окупацію території. "Можлива окупація всієї території. На якусь частину Кремль розмінюватися не буде", – припустив експерт.

Джерело: Обозреватель

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...