"Зараз війна перебуває в перехідному періоді": Американський генерал висловився про контрнаступ ЗСУ та провали окупантів

Колишній директор Центрального розвідувального управління, генерал Девід Петреус вважає, що українські Збройні сили достатньо підготовлені для проведення успішного контрнаступу. Про це він сказав під час 15-го Київського безпекового форуму, передають Патріоти України.

Він наголошує, що ЗСУ добре дисципліновані, мають ефективне командування і управління, а також оснащені сучасним озброєнням. Чим не можуть похвалитися окупанти. Петреус наголошує, що російська армія за час війни зазнала величезних втрат та не мала нормальної можливості переоснаститися.

"Зараз війна перебуває в перехідному періоді. Зимовий наступ Росії не досягнув своєї мети. Вони хотіли захопити всю територію Донецької і Луганської областей. Їм вдалося захопити лише частину Бахмута. Зараз вони втрачають там фланги. Їхня оборона досить слабка", - додає американський генерал.

Згадав він і військові невдачі РФ під Києвом, Харковом та Херсоном. Разом з тим він наголосив, що росіяни досягли тільки скромних цілей, які ставили перед собою на зимову кампанію.

"Натомість українське військо формує додаткові бригади… У бронетанкових підрозділах головним чином західна зброя. І ми всі хотіли і приклали зусиль, щоб ця зброя була для контрнаступу", - наголошує Девід Петреус.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...