"Зараз вони проводать ротацію": Ягун розповів, куди можуть перекинути боєздатні частини армії РФ з Херсонщини

Росіяни зараз проводять ротацію, перекидаючи на Херсонський напрямок новомобілізованих, а основне, боєздатне угруповання намагаються вивезти з технікою, скоріш за все, на Запорізький напрямок. Про це ТСН.ua розповів генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун, передають Патріоти України.

"Ті боєздатні частини, які перебували на Херсонському напрямку, я думаю що там боєздатних залишилося не більше 10 тис осіб, хоча угрупування складало десь до 25-ти тис. Зараз вони проводать ротацію, закидаючи туди мобілізованих, а цих намагаються вивезти, при чому намагаються вивезти з технікою, не завжди їм вдається це зробити, але вони пробують.

Я думаю, якщо їх будуть перекидати, то їх будуть перекидати на Запорізький напрямок, тому що тепер зрозуміло, що ЗСУ можуть наступати на тому напрямку і для них це критично, для них не так важливо втримання Донецької та Луганської області як сухопутного сполучення з Кримом", – зазначив Ягун.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...