"Зараз всі очікують на рішення...": Маломуж пояснив, чому Путін повернувся до ядерних погроз

Кремль знову вдався до ядерного шантажу. На думку генерала армії України та колишнього очільника Служби зовнішньої розвідки Миколи Маломужа, причина полягає в панічних настроях, які виникли в керівництва РФ через українську операцію в Курській області, передають Патріоти України.

"Путін переляканий. ЗСУ зайшли на територію Російської Федерації, і операція в Курській області може продовжуватись й розширюватись. Це ж саме стосується й тимчасово окупованих територій. Україна може завдати стратегічних ударів там, де ворог цього геть не очікує. Зокрема, південь у напрямку Криму. А це вже може стати ознакою падіння режиму", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Маломуж зауважив, що Москва просто спостерігає за подіями в Курській області. Зараз ворогу не залишається нічого, окрім як знову братися за ядерну риторику. "Таким чином вони начеб то намагаються діяти на випередження, побоюючись українського наступу на окремих ділянках фронту", – додав він.

За словами генерала, Росію попередили, що застосування ядерної зброї не є допустимим. І якщо Москва таки буде готуватися до ударів тактичною ядерною зброєю, це "призведе до протистояння проти всього світу".

"Зараз всі очікують на рішення наших партнерів щодо застосування їхнього озброєння по території РФ. Це буде чергова "червона лінія" через яку Кремль вдається до ядерного шантажу. Саме з цим повʼязані заяви Лаврова про нібито зміну концепції захисту РФ, зокрема, щодо застосування ядерної зброї. Втім, якщо РФ буде готуватись до ударів тактичною ядерною зброєю, то це призведе до протистояння проти всього світу. Західні країни, Китай, Індія й інші країни зробили попередження РФ щодо застосування ядерної зброї", – констатував Микола Маломуж.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...