"Зараз виглядає саме так": Романенко оцінив, чи підуть окупанти в наступ на Харків і чи є загроза для Сумщини та Чернігівщини

Дії окупаційних військ РФ на Харківському напрямку, де вони переміщують дивізії та проводять кадрові зміни, дійсно можуть свідчити про підготовку до нової атаки. Також у ворога амбітні плани щодо повторного наступу на Сумщину. Про це в інтерв’ю OBOZ.UA розповів ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко. Він зауважив, що загроза завжди є, передають Патріоти України.

"Вони не досягли цілей, які ставили перед собою під час відкриття Харківського напрямку. Зараз вони виправдовують це формуванням так званої санітарної зони, але план Росії – як мінімум підійти до Харкова на дальність менше 20 км", – каже експерт.

За його словами, так окупанти змогли би використовувати артилерію для завдання ударів по обласному центру. А загалом Харків –– це велика, бажана, "жирна" ціль для агресора. І від цих намірів він не відмовився.

Такими ж амбітними є плани росіян і щодо Сумщини. Але водночас вони й самі розуміють, що не мають сил на те, щоб відкрити фронт на Сумському та Чернігівському напрямках, як і на нарощення сил на Харківському напрямку.

"Принаймні зараз це виглядає саме так. Тому вони, мабуть, обиратимуть: або нарощуватимуть зусилля на Харківському напрямку, або додатково відкриватимуть Сумський напрямок", – вважає Романенко.Він додав, що з поточної ситуації все ж таки схоже, що окупанти оберуть Харківський напрямок, де буде два піднапрямки: безпосередньо на Харків, через Липці на Вовчанськ, і далі захід у тил Куп'янського угруповання. "Хоча ситуація може змінитися залежно від наших цілей та наявних резервів", – пояснив генерал-лейтенант.

Спецпідрозділ ГРУ РФ вербує диверсантів в Європі через Telegram і TikTok: Що відомо про схему

четвер, 25 липень 2024, 22:30

Спецпідрозділ Головного управління Генштабу ЗС РФ організовує диверсії в Європі, вербуючи виконавців через Telegram і TikTok, пише розслідувальний центр "Досьє", який отримав доступ до документів, передають Патріоти України. Команда агентів Головного у...

"Бачимо зусилля": Ворог розглядає Запорізький напрямок як "перспективний", має дедлайни, - Братчук

четвер, 25 липень 2024, 22:15

Російське військове керівництво поставило своєму окупаційному контингенту в Україні завдання щодо просування у Запорізькій області на кількох напрямках. Також Кремль вважає цей відрізок фронту "перспективним". Про це заявив представник Української добр...