Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають Патріоти України.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення компанія виготовила та поставила в Україну вже понад 1000 броньованих автомобілів Senator. Поставки були профінансовані урядами кількох країн – Канади, США, Німеччини та інших.

"Вирішальним моментом для Roshel стало створення спеціальної команди для аналізу, реєстрації та вирішення будь-яких несправностей або необхідних удосконалень у наших автомобілях. [Броньовики Senator] початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, але суворі реалії війни в Україні вимагали адаптації. Ми постійно оптимізували та вдосконалювали наші транспортні засоби, щоб протистояти зростаючим загрозам", – розповів Шимонов.

Оскільки броньовики компанії Roshel добре зарекомендували себе на фронті в Україні, виробника засипали замовленнями оборонні відомства багатьох країн – від самої Канади до Південної Кореї. Аби впоратися із цим попитом, компанія розширює виробничі потужності, зокрема відкриває філіал в Німеччині. Але не тільки там.

"У нас вже є кілька майстерень по всій Україні, які здійснюють ремонт і обслуговування наших автомобілів. Окрім цих послуг, ми на завершальній стадії плануємо локалізувати частину нашого виробництва в Україні", – сказав власник компанії, однак подробиць не навів.

За його словами, зараз на головному заводі Roshel в Канаді працюють понад 200 біженців з України. Багато з них прагнуть повернутися в Україну та працювати вже в українському філіалі компанії.

"Рано чи пізно США знищать бажання в китайського бізнесу працювати з РФ. Наслідки в Китаї розуміють усе більше й більше людей", - Швець

понеділок, 20 травень 2024, 23:50

"Чому китайці бояться американських санкцій?" - пише у своєму блозі Антон Швець. "Ви часто можете чути, що Китай допомагає РФ. І Китай дійсно допомагає, ну, як країна. І є певна державна політика компартії щодо взаємодії з РФ. Але насправді десь полови...

Намагання Путіна вести війну в дусі 19-го століття - це жахлива стратегія, - міністр оборони США

понеділок, 20 травень 2024, 22:00

Намагання російського диктатора Володимира Путіна вести загарбницьку війну проти України в дусі 19-го століття – це жахлива стратегія. Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (...