Заради участі в саміті: Зеленський вперше прибув до Ісландії з робочим візитом

Президент України Володимир Зеленський уперше з робочим візитом прибув до Ісландії. Там він візьме участь у четвертому саміті Україна — Північна Європа. Про це президент повідомив у Telegram у понеділок, 28 жовтня, передають Патріоти України.

Під час свого візиту Зеленський матиме двосторонні переговори з прем'єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Окрім цього, він зустрінеться з президенткою Ісландії та представниками парламенту країни.

За словами Зеленського, вони обговорюватимуть підтримку плану перемоги України, а також питання фінансування українського виробництва зброї й далекобійних засобів, підготовку до зимового періоду, морську безпеку, обмеження російського тіньового флоту, оборонну підтримку та підготовку й оснащення українських військових.

«Країни Північної Європи — наші принципові й рішучі союзники, а майданчик Україна — Північна Європа — один із найефективніших наших багатосторонніх форматів. Продовжуємо працювати разом, щоб реалізувати його повний потенціал», — зазначив президент.

Відчутна втрата: ЗСУ знищили нову радіолокаційну станцію РФ "Гармонь-М" на Краматорському напрямку

понеділок, 28 жовтень 2024, 17:57

На Краматорському напрямку українські захисники завдали удару по російських позиціях. Сили оборони знищили сучасну радіолокаційну станцію "Гармонь-М", передають Патріоти України з посиланням на прес-службу ОСУВ "Хортиця". Ця станція, що з березня 2024 ...

Влаштували "феєрверк": Українські військові знищили дві російські САУ "Піон" неподалік Горлівки (відео)

понеділок, 28 жовтень 2024, 17:54

Дві САУ "Піон" знищили українські військові неподалік Горлівки. Окуповане місто знаходиться в 25 км від фронту і вважається глибоким тилом росіян, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал "Хортицький вітер". "Відразу дві самохідних ар...