Зароблені гроші підуть на потреби ЗСУ: Майстриня з Ужгорода шиє підвішені на прапор України ляльки вуду "Путін"

В Ужгороді майстриня Марина Федчик шиє ляльки вуду, які символізують президента Росії Володимира Путіна. Їх продають як сувеніри, а зароблені гроші йдуть на потреби українських військових, передають Патріоти України.

Федчик займається виготовленням сувенірних ляльок понад 15 років. Вуду "Путін" вона робить без обличчя глави країни-агресора, оскільки вважає, що це дуже багато для нього честі. "Путін" символічно підвішений на прапор України.

"Я побачила в інтернеті в однієї з моїх подружок-лялькарок, яка зробила це в один з перших днів, але в неї він був з вишитим лицем, схожий на Путіна. А мені здалося, що це дуже багато для нього честі. Тому я використовую лише основні пункти для ляльки вуду, це образ та послання світобудови", – зазначила жінка.

На день майстрині вдається пошити близько 20 ляльок. Марина Федчик зазначає, що звикла робити гарних ляльок, які несуть радість, а вироби "Путін" провокують лише лють та бажання швидкої перемоги.

"Тому свою лють треба десь направити, адже вона тебе з'їсть зсередини, тому ми робимо його таким. Відправляємо в нього все наше бажання, щоб це швидше закінчилося і скоріше наступив мир для всіх нас", – сказала Федчик.

Волонтерка "Руху підтримки закарпатських військових" Любов Повідайчик розповіла, що ляльки продають як сувеніри на площі Театральній, а гроші спрямовують для української армії. Вуду "Путін" купляють навіть іноземці.

"Підходить словак і показує мені в телефоні й каже, я хочу ось це. Він придбав і ввечері прибіг і каже: "Мені ще п'ятнадцять для моїх колег-словаків, бо вони це будуть чіпляти в машині". До вечора ще підходили журналісти з Естонії, які так само собі це придбали й тішилися, що ми маємо такі штуки й дуже сподівалися, що ми, українці, подолаємо не лише Путіна, а всю його ту братію", – розповіла Повідайчик.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...