Заробите шалені гроші: Україна запропонувала Молдові спосіб зняти російський зашморг із зернового коридору

У Молдови є унікальний шанс стати частиною транзитного коридору для обходу блокади морських портів України, передають Патріоти України.

Таку заяву в інтерв'ю молдавському телеканалу TV8 зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, зазначивши при цьому, що агресор намагається вбити зернову ініціативу, що дозволяє Україні експортувати зерно через одеські морські порти.

"Ви як країна заробите шалені гроші, якщо інфраструктурно ми ці шляхи побудуємо", – сказав міністр, звертаючись до уряду Молдови.

"Росія затягнула зашморг навколо Чорноморської зернової ініціативи, А тепер розповідає: ай-яй-яй, що ж відбувається. Росія хоче вбити Чорноморську зернову ініціативу. Точка", - сказав він.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...