Заселився з дружиною в кабінет ГУР: Буданов розповів, як чекав на вторгнення РФ 23 лютого

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що він зі своєю дружиною Маріанною заселився у робочий кабінет 23 лютого, напередодні повномасштабного вторгнення РФ. Про це він сказав у подкасті УП "24.02: Реконструкція", передають Патріоти України.

За словами Буданова, Росія кілька разів змінювала дату вторгнення, але 23 числа усе стало остаточно зрозуміло. "Дату росіяни постійно переносили. Останні два тижні там постійно вони на день, на два відтягували і відтягували. Але 23-го числа приблизно, здається, о 14:30 ми чітко отримали інформацію, що о четвертій ранку буде початок і як саме.

Це було доведено до першої особи держави. Він віддав розпорядження. Але просто порахуйте, до 4-ої ранку вже не так багато лишалося часу", – сказав керівник ГУР. Буданов додав, що вже 23 лютого разом дружиною вони жили у його робочому кабінеті.

"Ми ввечері сходили в магазин на Петрівці, продуктовий. Гарно це пам'ятаю. Там купили продукти, я і дружина. Заселились у кабінет, лягли, розмовляли з нею, чекали. Потім я трошки задрімав", – сказав він. Керівник ГУР пригадав, що у ніч на 24 лютого, приблизно десь о 3:30 йому зателефонував керівник Офісу президента Андрій Єрмак і сказав: "Ну от вже 3:30, наче все спокійно. Може, якось обійдеться?".

"Кажу: "Ну, давайте сподіватись на краще, але щось я сумніваюся в цьому". І так ми з ним проговорили майже до четвертої години... Реально десь о 4:20 вже почало прилітати, бо ракети були вже в повітрі, певний час вони ще летіли... Тепер треба починати працювати над наступним питанням", – поділився спогадами головний розвідник.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...