Зашквар "п'ятої колони": ЗМІ приписали звільненій з "ДНР" жительці Іспанії слова подяки Медведчуку, вона спростувала

Євгенія Йепес висловила впевненість, що її звільнення стало можливо завдяки зусиллям її чоловіка, який «абсолютно проукраїнських і проєвропейських поглядів і не підтримує проросійську позицію».

Телеканали з орбіти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука поширили новину про те, що українка Євгенія Йепес подякувала проросійському політику за звільнення з полону терористів «ДНР». Виявилося, що це маніпуляція. У статті іспанської газети El Pais, на яку посилаються промедведчуківські медіа, на слова подяки Медведчуку немає і натяку, повідомляють Патріоти України.

"Можна прочитати статтю. Навіть якщо людина не знає іспанську мову, вона може її перекласти. Я не дякувала і не збираюся дякувати Віктору Медведчуку. Вийшло б, що я подякую [президенту Росії Володимиру] Путіну, подякувавши Медведчуку. В El Pais, природно, не було від мене ніякої подяки», - сказала Євгенія Йепес в коментарі журналістам.

Дружина громадянина Іспанії, яка має посвідку на проживання в Іспанії, додала, що ні кум Путіна, ні представники його партії Опозиційна платформа - За життя, ні пов'язані з ним телеканали з нею не зв'язувалися після звільнення.

Йепес висловила впевненість, що її звільнення стало можливо завдяки зусиллям її чоловіка, який «абсолютно проукраїнських і проєвропейських поглядів і не підтримує цю проросійську позицію».

Євгенія Йепес була затримана «МГБ ДНР» 3 червня за те, що зняла прапори Росії і «ДНР» з балкона своєї квартири в окупованому Донецьку, які повісили без її дозволу. Жінку помістили у в'язницю до 20 червня. Після цього окупанти її «депортували» на підконтрольну Україні територію.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...