Зашпилені по всьому світові: Високопосадовець ООН розповів про нескінченну тупість чекістів Путіна

Нащадки Дзержинського та Берії демонструють професійну деградацію, не зважаючи на загальне зростання агресивності політики РФ, котру роздирають корупція та неефективне управління на ключових ланках державного апарату

Голова секретаріату Ради Безпеки ООН у 2009-2016 роках Олександр Мацука неодноразово стикався з активністю агентів російських спецслужб, зазначають Патріоти України.

"Я теж разом зі своїми колегами в Секретаріаті ООН чимало російських агентів побачив, - зазначив Мацука на сторінці в Facebook. - Інколи навіть дивно було, як тупо вони паляться".

За його словами, у 2015 році на роботу в секретаріат ООН прибув росіянин.

"І майже зразу почав нишпорити по шухлядах у сусідніх відділах. Особливо полюбляв близькосхідний (де Сирія) та східноєвропейський (де Україна) підрозділи, - згадує дипломат. - А коли його ловили в чужих кабінетах, то виправдовувався, що, мовляв, заблукав, чи милувався видом з вікна".

За словами Мацуки, "колеги ніяк не могли збагнути, що він сподівався знайти, адже вся інформація зберігається на електронних носіях, а він паперові чернетки шукав". "Він і досі в ООН працює, хоч усі навколо знають, що він недолугий шпигун, - додав ексголова секретаріату Радбезу. - І він не один такий".

Але ООН, за його словами, специфічна структура. «Таких шпигунів ООН ні заарештувати, ні вислати не може. От Москва цим і користується", - зазначив Мацука. Постпредство Росії при ООН через свою мережу інформаторів, як пояснив він, "контролює й офіс Генсека, і вихід практично всіх документів ООН". "Як тільки документ потрапляє до служби російських перекладів, його зміст одразу стає відомим у постпредстві Росії. Недарма Москва так пручається переведенню служби перекладів на аутсорсинг", - написав він.

За словами дипломата, він був свідком того, як Москва намагалася контролювати секретаріат на найвищому рівні. "На початку російської агресії проти Грузії мені доручили підготувати проєкт заяви Генсека, - згадує Мацука. - Я тільки почав писати текст, а тодішній російський постпред Чуркін уже дзвонив в офіс Генсека з вимогою, щоб у заяві не було закликів до стриманості та до негайного припинення вогню. А коли заява все-таки вийшла, Чуркін "впав у нєрви" та влаштував у Радбезі публічну істерику заступнику Генсека Линну Паско. Бо знав, що саме той порадив Генсекові не піддаватися на шантаж Москви".


Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...