"Зашпилили" чергового ГРУшника: Поліція ФРН підозрює у резонансному політичному вбивстві у центрі Берліну ще одного росіянина, - ЗМІ


За даними правоохоронних органів Німеччини, громадянин РФ Роман Д. міг бути співучасником у вбивстві чеченця Зелімхана Хангошвілі в Берліні, повідомляють Патріоти України з посиланням на авторитетний журнал Der Spiegel.

Федеральна прокуратура Німеччини і Федеральне відомство з кримінальних справ вийшли на слід другого росіянина, який може бути причетним до вбивства в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі (Торніке Кавтарашвілі).

Німецькі силові відомства підозрюють в участі в підготовці злочину російського громадянина Романа Д. із Санкт-Петербурга. Втім, слідство вважає, що це несправжнє ім'я.

За даними видання, 3 серпня 2019 року підозрюваний приїхав з Білорусі до Польщі на автомобілі Infinity Q50. Він не викликав підозр у прикордонників.

У заявці на отримання шенгенської візи Роман Д. вказав, що працює в тій самій петербурзькій фірмі "Руст", що і затриманий і обвинувачений у цій справі Вадим Красиков. Ця компанія практично не має обігу, зауважує видання.

Крім того, двоє росіян в один день подали документи на отримання закордонного паспорта і на візу.

Ще один збіг - згідно з даними мобільних телефонів, обвинувачений Красиков і підозрюваний Роман Д. за кілька місяців до нападу були в підмосковному Оріхово-Зуєво, де тренуються спеціальні сили ФСБ.

Якою саме була роль Романа Д. в підготовці нападу на Хангошвілі в берлінському парку Малий Тіргартен, поки незрозуміло, пише Der Spiegel.

Нагадаємо, Хангошвілі був убитий у Берліні влітку 2019 року. Його застрелили в центрі міста в районі Тіргартен, коли він йшов у мечеть. За підозрою у вбивстві затримали громадянина Росії Вадима Красикова. Влада Німеччини стверджує, що просили у Росії допомоги в розслідуванні, але та не надавала інформацію. Через це Німеччина оголосила персонами нон-грата двох співробітників посольства РФ у ФРН. У відповідь Росія оголосила про вислання двох працівників дипмісії ФРН у Москві.

18 червня Генпрокуратура Німеччини висунула обвинувачення на адресу громадянина Росії Вадима К. За версією слідства, обвинувачений отримав "замовлення з державного відомства центрального управління Російської Федерації ліквідувати грузинського громадянина чеченського походження".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...